A infektohesh me AIDS nga seksi oral

Pyetje:
Pershendetje doktor, jam nje djale qe skam kryer asnjehere seks me me pak se 3 kondom te holle sepse kam shume frike nga SIDA. Do doja te dija se nese ia fus ne goje te dashures pa kondom, a do kete mundesi per te marre ndonje SST dhe nese ia lepij me gjuhe vaginen a ka mundesi per SST. Ju lutem pergjigjuni. Faleminderit.

Pergjigje:
Seksi pa mbrojtje, pra pa prezervativ, eshte njesoj i rezikshem ne te gjitha format qe kryhet: Oral, vaginal, ose anal.
Perdorni ne cdo rast prezervativin. Edhe kur lepini klitorin e vajzes perdor nje prezervativ. Mos e vendos prezervativin ne gjuhe se nuk qendron, por vepro ne kete menyre:
Me gershere preje majen e prezervativit, pastaj ndaje ate ne mes, qe te formohet nje cope katerkendeshe prej prezervativi. Kete cope vendose mbi vaginen e vajzes dhe mbi kete lepije klitorin me gjuhe.
Ne qofte se je i sigurte qe ti dhe vajza nuk jeni te infektuar dhe jeni besnike me njeri-tjetrin, atehere, mund ta lepish edhe pa prezervativ, por gjithnje i rrit shanset te infektohesh.
Pac fat e shendet
Doktori