A të dëmton masturbacioni?

masturbimPyetje:
Jam një vajzë 16 vjeç dhe jam shumë në merak për të dashurin tim. Ai thotë se masturbohet çdo herë pasi ne flasim në telefon. A ka efekte anësore kjo gjë. A mund të dëmtohet ai?

Përgjigje:
Masturbacioni nuk është i dëmshëm as për djemtë e as për vajzat. Kujdes mos e teproni dhe zbatoni të gjitha rregullat e higjenës seksuale.
Seksi në telefon është shumë i përhapur. Atë e praktikojnë djemtë dhe vajzat. Ky lloj seksi është dhe më i sigurtë sepse viruset dhe mikrobet nuk përhapen me anë të telefonit. Shumë të rinj masturbojnë njëkohësisht, kur janë duke folur në telefon. Provoje dhe ti, shpresoj të të pëlqejë. Në moshën që je ti është më mirë të masturbosh se të bësh seks të rrezikshëm.
Uroj shëndet e fat.
Doktori.