Category Archives: HIV/AIDS Dhe Të Rinjtë

Semundjet seksualisht te transmetueshme

Pyetje: Jam nje vajze 20 vjec dhe me duhet informacion per semundjet sexualisht te transmetueshme, te pakten per ato me te perhapurat se a mund te diagnostifikohen nepermjet

Simptomat e SIDES

Pyetje: Doktor të lutem mund të më informosh më shumë rreth sides, po vdes nga meraku, kam pasur seks me nje prostitutë  para 2 viteve, cilat janë simptomat

Seksi Është Kënaqësi

Koncepti se seksi është kënaqësi, këto njëzetepesë vjetët e fundit është kërcënuar nga frika prej AIDS-it dhe Sëmundjeve të tjera Infektive Seksuale. Në këtë libër, siç do ta

Pasuroni dhe Rishikoni Pikëpamjet Tuaja për Seksin

Në vend që t’u thonë të rinjve të heqin dorë nga marrëdhëniet seksuale për të pakësuar rrezikun ndaj AIDS, seksologët, i japin shumë rëndësi pasurimit të eksperiencës seksuale

Mos Paragjykoni askënd.

Nuk ka rëndësi nga cila shtrese shoqërore vijnë njerëzit, ata të gjithë, gjatë gjithë jetës, kanë marrë të njëjtat mesazhe konfliktuale për seksin. Disa mesazhe janë pozitive dhe

Premisat e Librit “HIV/AIDS dhe të Rinjtë”

Ky libër mbështetet në këto premisa: 1. Seksi duhet të jetë subjekt i diskutimit serioz, të hapur dhe pa paragjykime. Për të bërë zgjedhjet më të shëndetshme seksuale,

Pasthënie e Autorit te “HIV/AIDS dhe të Rinjtë”

Shfaqja e AIDS-it është një moment në historinë Botërore, në të cilën të gjithë jemi thirrur të veprojmë. Është koha kur të gjithë ata që janë përfshirë në

Të Mbrojnë të Tjerët

Sapo të marrin vesh se janë HIV-pozitivë,? ata duhet të bëjnë kthesë të menjëhershme në marrëdhëniet e tyre. Jo vetëm duhet të jenë shumë të kujdesshëm që të

Të gjendet doktori i duhur

Është me shumë rëndësi të gjendet doktori të cilit personi i beson. Qetësia mendore dhe shpirtërore arrihen kur i sëmuri është i bindur se doktori që ka zgjedhur

“Shtëpitë e Miqve” ( Hospice )

Njerëzit me AIDS shpesh lidhen me organizatat të quajtura “ shtëpitë e miqve” (hospice). Këto nuk janë vende me shtretër e as lokale të përcaktuara. Ato më shumë