Category Archives: HIV/AIDS Dhe Të Rinjtë

Të parandalojmë infektimin me HIV nga injektimi i drogave

Numri i atyre që infektohen me HIV nga injektimi i drogave është rritur shumë kohët e fundit. Të infektuarit me HIV e transmetojnë infeksionin tek të tjerët me

Kufizoni numrin e partnerëve seksualë

Të rinjtë nuk janë të prirur për marrëdhënie të qëndrueshme. Një adoleshent normal bije shumë herë në dashuri dhe po ashtu i prish këto marrëdhënie. Ai ose ajo

Seksi më i sigurtë

Themi seksi më i sigurtë sepse seks krejtësisht të sigurtë nuk ka e nuk mund të ketë. Faktori numër një i seksit më të sigurtë është përdorimi i

I vetmi seks i sigurtë

Abstinenca Studimet në shkollat e mesme tregojnë: Vetëm gjysma e nxënësve bëjnë seks. Kjo do të thotë se gjysma tjetër abstenon (heq dorë me dashje) nga seksi. Abstinenca

Zvogëloni rrezikun e infektimit

Për më shumë se dy dekada e gjysmë, gazetat janë mbushur me lajme të zymta dhe të frikshme për HIV dhe AIDS. Vazhdimisht shtohen të infektuarit dhe të

Faktorë të tjerë

Jo gjithkush që ekspozohet ndaj HIV, infektohet me të. Sa më shpesh një person të ekspozohet me virusin, aq më shumë rriten shanset që të infektohet me HIV.

Injektimi i drogave

Ka dy lloj përdorues drogash: a-përdorues rastësorë të drogave, ose siç quhen ndryshe rekreacionalë dhe b- përdorues të vazhdueshëm të drogave që janë të varur dhe të dhënë

Kopulimi Anal dhe Seksi Oral

Kopulimi Anal Gjatë këtyre marrëdhënieve partneri pritës (receptiv) është më i rrezikuar në krahasim me partnerin hyrës (insertiv). Mbi pesëdhjetë përqind e personave të diagnostikuar me AIDS, janë

Si përhapet HIV-i?

Që dikush të infektohet me HIV, ai duhet të bjerë në kontakt direkt me lëngjet e infektuara të trupit të një të infektuari. Disa lëngje trupore si lotët

Nga infeksioni HIV tek AIDS

Stadi i parë Disa javë pas infektimit me HIV, personat e infektuar mund të kenë shenjat e gripit për pak ditë. Persona të tjerë mund të mos kenë