Category Archives: HIV/AIDS Dhe Të Rinjtë

HIV/AIDS – Një kërcënim në rritje

DERI NË ORËN 12 NË MESDITË, DITËN E HËNË DATË 12 SHKURT 2007, NUMRI I BURRAVE, GRAVE DHE FËMIJVE QË JETOJNË ME HIV/AIDS NË BOTË ISHTE 43,792,180 VETA.

Historia e djalit Ryan White

Ryani ishte një fëmijë që vuante nga Hemofilia dhe jetonte në Indiana? të SH. B. A. Ai u infektua me HIV nga transfuzionet e gjakut kur ishte 12

Frika nga e panjohura !

Kur rastet e para me AIDS u njoftuan më 1981, askush nuk dinte shkakun e sëmundjes dhe si njerëzit infektoheshin me këtë sëmundje. Është e kuptueshme që shumë

AIDS-i sot!

Në shkallë botërore, gjysma e të? sëmurëve me AIDS, janë infektuar kur kanë qenë adoleshentë. (Vini re! Them të sëmurë me AIDS, jo të infektuar me HIV) AIDS

Edukimi për AIDS në shkollë

Prindërit, mësuesit dhe punonjësit e shëndetësisë janë dakord që të rinjtë duhet të dinë ç’është HIV-i dhe si të evitojnë kontaktin me virusin. Por, edhe pse janë dakord,

Edukimi dhe parandalimi

Burrat homoseksualë ishin grupi i parë që u infektuan me HIV dhe zhvilluan sëmundjen e AIDS-it.? Ata përbënin shumicën e rasteve me AIDS në dekadën e parë të

Emigracioni dhe udhëtimet

Infeksioni HIV dhe AIDS-i sot janë të pranishëm në të gjitha vendet e botës. Frika nga virusi dhe shqetësimi për shëndetin e qytetarëve,? ka bërë që shumë shtete?

Sportistet e infektuar me HIV

Më 1988 atleti amerikan Greg Louganis fitoi medaljen e artë për zhytje në Olimpiadën Verore të Seulit, në Korenë e Jugut. Gjatë një zhytjeje kualifikuese, Louganis, që kish

Doktorët dhe pacientët e infektuar me HIV

Për arsyen që HIV-i kalon nga i sëmuri tek i shëndoshi nëpërmjet kontaktit me gjakun dhe lëngjet e tjera trupore, pacientët dhe punonjësit e shëndetësisë kanë rrezikun potencial

Të ruhet fshehtësia (privatësia)

Gjithkush duhet të mendohet mirë se kujt do t’ia besojë vendimin për të bërë testin. Është momenti që atij i duhet mbështetje dhe mirëkuptim. Ai i njeh njerëzit