Category Archives: HIV/AIDS Dhe Të Rinjtë

Testi ELISA dhe WESTERN BLOT.

Testi ELISA. Testi ELISA(Enzime-Linked Immunosorbent Assay) u fut në praktikën mjekësore në vitin 1985, kur u përcaktuan në gjak antikorpet HIV seropozitive ose HIV+ Testi Western Blot është

Testet për HIV(2)

Testet për HIV janë proçedura të thjeshta. Doktori ose infermierja do të marrë gjak nga vena e krahut me një shiringë sterile. Ky proçes zgjat vetëm disa minuta.

Testimi i detyruar për antikorpet HIV.(1)

Testi për antikorpet HIV duhet t’u sigurohet të gjithë personave që dëshirojnë? ta bëjnë atë. Ligji mund të detyrojë për testim vetëm grupe të vogla njerëzish, siç janë

AIDS dhe siguria publike

Gjatë gjithë historisë njerëzore, frika për sëmundjen dhe vdekjen ka ndikuar në mënyrën se si njerëzit i kanë trajtuar të sëmurët dhe ata që kanë qënë duke vdekur.

Frika dhe faji

Ndonëse AIDS shpesh quhet si e keqja e botës moderne, ai ndryshon nga epidemitë e kaluara dhe të tashme në disa drejtime. Sëmundjet si gripi, malaria dhe tuberkulozi,

AIDS Dhe Shoqëria: E Ardhmja

Qysh nga shfaqja e beftë e sëmundjes në vitin 1981 në Sh.B.A, AIDS ka marrë afërsisht 4 milionë jetë njerëzore në të gjithë botën. Ekspertët mendojnë se numri

Hyrje HIV/AIDS

Po qe se pyesni prindin, shokun, mësuesin se çfarë është AIDS, me siguri, që ata jo vetëm dinë emrin e sëmundjes, por do të jenë në gjendje t’u

AIDS dhe shoqëria

Parathënie nga prof.dok.Skënder Kodra Qëndrimi ndaj AIDS-it është bërë? sot një çështje që i ve në provë seksologët. Seksologjia prej shumë kohësh i ka studiuar sjelljet seksuale njerëzore,