Ejakulacioni i vonuar(mos prishja)

1111Pyetje:
Unë jam 17 vjeç? dhe para 3 muajsh kam kryer për herë të parë marrëdhënie seksuale me të dashurin. Deri tani kemi kryer 5 herë marrëdhënie seksuale, pa prezervativ. I dashuri im nuk prishet as gjatë seksit as mbrapa,dhe unë e pyes gjithmonë si ka mundësi? Ai më thotë që ka lidhje me gjëndjen psikologjike të tij dhe se arrin ta kontrolloj veten. Po ka raste që ai kënaqet shumë gjatë aktit seksual dhe në fund nuk prishet fare. A ka mundësi që një mashkull mund të bëj seks normal dhe mos të prishet?

Përgjigje:

Ti dëshiron të dish se a ka mundësi të ndodhë kjo gjëndje kur djali nuk arrin të prishet?
Kjo ndodh në disa djem dhe ka arsyet e saj pse ndodh.
Disa djem e kanë të vështirë të ejakulojnë. Kjo gjendje quhet ejakulacioni i vonuar dhe është e kundërta e të ashtuquajturit ejakulacioni prematur, ose ejakulacioni parakohe. Disa djem nuk ejakulojnë? gjatë interkursës dhe seksit oral, por ata mund të ejakulojnë gjatë stimulimit me duar dhe masturbimit. Nuk më thua a ejakulon djali jot kur masturbon vetëm, ose kur bëni masturbacion të ndërsjelltë.
Disa djem që vuajnë nga ejakulacioni i vonuar, shpesh bëjnë gabimin që i simulojnë orgazmat. Kjo do të thotë që ata sillen sikur e arrijnë ejakulacionin, kur në të vërtetë nuk e arrijnë. Kjo është një ide e keqe, që nuk duhet aplikuar.
Termi ejakulacion i vonuar, zakonisht, përdoret në ato raste kur djali i mban emocionet e tij brenda vetes, në vend që t’i shprehë ato lirshëm. Djemtë që nuk ndjehet të lidhur emocionalisht me dashnoren, zakonisht, janë ata që kanë më shumë gjasa të vuajnë nga ejakulacioni i vonuar ose mungesa e ejakulacionit.
Djemtë që, zakonisht, përpiqen të vënë nën kontroll shqetësimet, frikën se mos dalin nga kontrolli i tyre e të tjera vuajnë nga mungesa e ejakulacionit. Për të arritur orgasmën, emocionet nuk duhet të frenohen. Ato duhet të lejohen të shpërthejnë.? Frika që ndjejnë disa djem nga qenia të hapur dhe të shkujdesur, pengon që ejakulacioni dhe orgasma të ndodhin.
Është me shumë rëndësi që djemtë me të tilla shqetësime të vizitohen tek një seksterapist. Pa ndihmën e specialistit kjo gjendje vështirë të tejkalohet. Problemet seksuale, shpesh, shkaktohen nga dilemat që ka në marrëdhënie. Në të gjitha rastet, kur të rinjtë nuk? ndjehen mirë me marrëdhënien, ata duhet t’i diskutojnë hapur me njëri- tjetrin shqetësimet që kanë.
Në qofte se jeni të zëmëruar me njëri-tjetrin,? ose në një farë mënyre ndjeheni jo të lumtur, i pari që vuan është seksi.