Impotenca psiko-emocionale

imPyetje:
Jam një djalë 21 vjeç dhe nuk kisha kryer asnjëherë më parë marrëdhënie seksuale. Para disa ditësh unë kryeva marrëdhënie seksuale me një femër, me të cilën nuk njihesha, thjesht kisha folur njëherë në telefon . Shkuam tek shtëpia ime ku rri dhe me familjen për të kryer marrëdhënie seksuale. Siç thashë ishte hera e parë që kryeja marrëdhënie dhe pasi ajo më bëri oral, normal që mu ngreh dhe isha i eksituar tërë kohës, por nuk po prishesha dhe e çuditshme ishte që kur më ngrehej penisi dhe ja fusja në vaginë rrinte pak i ngrehur dhe pastaj shkrehej…..e provuam dy herë kështu por prapë nuk arrita dot të kryeja marrëdhënie, nuk ndërruam pozicion vetëm ajo sipër unë poshtë. Çdo gjë ndodhte me prezervativ dmth edhe orali ishte me prezervativ. Në një moment tjetër kur unë po e mastruboja me gishta atë dhe ajo mua me duar unë arrita të prishem? dhe jo për një kohë të gjatë por shumë shpejt. Mund të më shpjegoni a ka lidhje kjo gjë me impotencën apo është thjesht emocionale dhe psikologjike ngaqë? ishte hera e parë që une e bëja me një femër që aq më tepër nuk e njihja fare? Ju lutem më jepni një shpjegim pse më ndodhi kjo? Gjithashtu më duhet tju them që unë jam një person që mastrubohem shumë shumë shpesh sa ndoshta shumë pak vetë mund të mastrubohen aq shpesh:)))) dhe dua tju them që kam pasur raste me femra që më është ngritur penisi dhe kam arritur të prishem edhe pa kryer marrëdhënie vetëm me mbushje duarsh me femra që skemi pas mendje të bëjmë seks….dua tju them që se kam pasur këtë problem asnjë herë para se ta bëja. Kjo më ndodhi ngaqë është hera e parë apo ka të bëjë me impotencën?

Përgjigje:
Mos u shqetëso, kështu si ti janë shumë djem. Hera e pare nuk është e thjeshtë. Seks bëjnë dy veta dhe ata duhet të bëjnë praktikë me njëri-tjetrin që ta kryejnë marrëdhënien mirë.
Një violinist dhe një pianiste nuk japin koncert sa takohen, pa bërë prova. Duhet shumë punë që ata të mësojnë dhe të japin një koncert që të mahnit me harmoninë e tingujve të tyre. Kështu është edhe me seksin. Dy të rinj duhet të mësohen me njëri-tjetrin duke u takuar e bërë seks. Çdo herë do ta bëjnë më mirë.
Kjo që ti provon është, padyshim , një problem emocional-psikologjik. Në blogun tim ka shumë materiale për këtë lloj impotence psiko-emocionale. Kërko në kategorinë “Impotenca” dhe do të gjesh shumë materiale të vlefshme.
Edhe një porosi tjetër. Mos i merr punët e seksit me vrull. Merri punët ngadalë-ngadalë dhe fillimisht mos pyet për vajzën. Shiko punën dhe qejfin tënd. Kur ta kesh përvetësuar këtë, atëherë, fillo të mendosh që të kënaqësh dhe partneren.
Lidhur me masturbacionin e shpeshtë, unë mendoj se nuk bën mirë që je kaq shumë i adiktuar pas masturbimit. Masturbimi është i shëndetshëm, kur nuk është bërë një adiksion që pengon aktivitetet e tjera të një të riu. Mendoj se 2-3 herë masturbim në javë është i mjaftueshëm.
Shiko tek Blogu, se do të gjesh shumë materiale për masturbimin.
Të uroj shëndet dhe fat.
Doktori