Marrëdhëniet seksuale në moshë të re

csPyetje:
Përshëndetje doktor. Kam probleme me të dashurën. Ajo është 15 vjeç? dhe për herë të parë ka tentuar të bëj seks me mua, por unë nuk mund tja fus dot penisin sepse asaj i dhemb shumë, çfarë mendimi më jepni ju? Unë jam 19 vjeç. Të përshëndes.

Përgjigje:
E para- Vajza jote është, akoma, e vogël për të bërë interkursë, pra penetrim vaginal.
E dyta- Katër vjet diferencë midis vajzës dhe djalit, në moshën tuaj është shumë. Them në moshën tuaj, sepse po te ishit ti 24 dhe ajo 20 vjeç do te ishte gjithçka në rregull.
E treta-Me sa duket ju nuk dini shumë për seksin në përgjithësi dhe penetrimin vaginal në veçanti.
Lidhur me të tretën lexojini me kujdes, të dy së bashku, këto që po u shkruaj:
Për seksin me penetrim vaginal për herë të parë, kam shkruar disa herë. Shkurtimisht, po të them diçka lidhur me penetrimin vaginal për herë të parë.
Disa vajza kanë dhëmbje gjatë interkursës, kur nuk kanë dëshirë të bëjnë seks. Jo të gjitha vajzat ndjejnë dhimbje herën e parë, por disa kanë. Disa vajza gjakosen herën e parë, natyrisht, ato që e kanë himenin. Kur djali nuk e penetron dot vajzën, ajo duhet të bëjë zgjerimin e kujdesshëm të vaginës së saj? me gishtat e pastërt, duke përdorur lubrifikant me shumicë. Fillimisht fut një gisht dhe pastaj dy gishta. Në këtë mënyrë ajo e përgatit vaginën e saj për penetrimin e penisit.
Një mënyrë tjetër kundër dhembjeve të herës së parë është dhe nxehja, ose paraloja e zgjatur. Kjo do të thotë stimulimi me duar dhe gojë, i vendeve më të nxehta të trupit të vajzës, para interkursës. Kjo ndihmon që vajza të lubrifikohet mirë natyralisht dhe kjo e Ben me te lehte penetrimin e penisit ne vaginën e saj.

Mbani mend: Paraloja ose nxehja e ndihmon vajzën të lubrifikohet mirë. Si rezultat, do të ketë më pak dhimbje dhe orgasma do të arrihet më me lehtësi.
Në qoftë se vajza është në ankth për interkursën e parë dhe për dhimbjet që ajo mund të shkaktojë, kjo bën që vajza t’i shtrëngojë muskujt e vaginës së saj. Muskujt e tensionuar shkaktojnë dhimbje shtoi kësaj dhe mos lubrifikimin e mirë. Ndonjëherë vajza është e tensionuar dhe nuk e pret penisin e erektuar. Kjo gjendje quhet vaginismi- dhe kur kjo ndodh tregon se gjërat nuk janë bërë mirë. Kjo mund të thotë se vajza nuk ndjehet, akoma, komforte për të provuar interkursën. Kjo sepse është akoma shumë e re, ose sepse nuk ndjehet mirë me ty si dashnor. Përpiqu të jesh dashnor më i mirë dhe për këtë jepi edhe pak kohë dashnores tënde. Duhet te dish se lidhja mendje/trup tek vajzat është me shumë rëndësi; të jesh i sigurtë se mendjet dhe trupat e të dyve duhet të bashkëpunojnë që të sjellin kënaqësinë.

Më në fund më lejo të të pyes: Pse nuk e shtyn dhe disa vite interkursën me vajzën tënde 15 vjeçare? Ka plot mënyra të tjera, veç interkursës, që janë po akte seksuale dhe u sjellin të dyve kënaqësinë. Disa prej tyre janë: Puthjet e thella, fërkimet seksuale, seksi oral, masturbimi reciprok e shumë të tjera që fantazia e të rinjve prodhon çdo çast.

Mundohu t’i kesh parasysh këto që të thashë dhe mos nxito drejt interkursës. Ka kohë për të gjitha.

Ju uroj shëndet dhe fat.
Doktori.

4 Responses to Marrëdhëniet seksuale në moshë të re

 1. adela says:

  I nderuar doktor,te falenderoje per keshillat Tuaja.Une jame 27 vjeqe.Prej moshes 18 vjeqare une beje seks te rregullt me te dashurin tim. Ne disa shkrime tuaja thote: nuk eshte me rendesi gjatesia dhe gjeresia e penisit te mashkullit sa qe eshte teknika. Une me cdo kusht mundohem te kenaqem me penisin mesatar dhe pak te holle te te dashuri.Te shkruaj shume sinqerisht,qe ndjeje nevoje me te madhe gjate aktit seksual qe te mbushem edhe me teper me penis me te gjate dhe me te plote,ne te kunderten e verej qe nuk me mjafton.Si te ja beje me te dashurin edhe pse e dua shume dhe qe mos me qojne fantazoje te tradhetia.’Mund te me thoni qe fantazit s’kan te ndalur’ por une deshiroje seks te plote,siq ma kerkon vagina.Ju faleminderit.

 2. Ana says:

  si mund tju bej nje pyetje Z. Doktor ?

 3. seksologu says:

  Ana per te bere pyetje ju lutem shkruani ne hapsiren e meposhtme:
  http://seksologu.com/index/kontakt/
  Ju faleminderit

 4. gentiana says:

  I nderuar z.doktor.Une jam Gentiana nga Durresi.Desha te verifikoja me ju dicka qe me kane thene.”Thone qe penisi i nje mashkulli mund te zevendesohet me gishtin e vete femres qe ajo te mbetet shtatezene”.Pra do te thote qe nje femer mund te mbetet shtatezene pa ndihmen e nje mashkulli.Po pres pergjigjen tuaj per te verifikuar kete gje.Ju faleminderit.Pune te mbare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>