Mbi puthjen

couple_intimate_kissPyetje:

Dr. Ademi,

Në se dy partnerë puthen në buzë dhe në se mashkulli i mban sytë hapur, a është ky një tregues se ai nuk është i dashuruar, por është thjesht vetëm një tërheqie?

Përgjigje:

Goja, buzët dhe gjuha janë ndër zonat më erogjene të gruas. Duke stimuluar gojën e saj……mund t’ia ndezësh gjithë trupin dhe të eksitosh direkt organet gjenitale. Por edhe stimulimi erogjen i çdo pjese të trupit, prodhon një reaksion fiziologjik të veçantë në gojën e saj. Lum ai që e ndjen këtë.

Burri që merr pjesë në këtë akt kaq sensitiv, duhet ta shprehë veten dhe të ndjehet mirë me atë që bën, pa menduar se ç’vjen më pas. Ai duhet të kujdeset për nevojat e partneres dhe të përcjellë ndjenjat e tij më të mira…

Kjo kërkon përqendrim maksimal në sensacionin e ëmbël fizik që jep puthja. Ja pse shumica e njerëzve, për të mos humbur këtë përqendrim, i mbajnë sytë mbyllur. Por ka të tjerë që edhe kur janë tërësisht të përqendruar në mrekullinë e asaj që bëjnë, e shtojnë ndjenjën dhe kënaqësinë kur e shohin partneren të kënaqur. Kjo e bën momentin më intim. Me sy hapur ose me sy mbyllur, rëndësi ka të jeni të përqëndruar dhe të ndjeheni maksimalisht pranë njeri-tjetrit.

Nga që puthja kërkon art për ta bërë një grua gati, shumë gra (ndoshta edhe ty) ankohen se kurrë nuk janë puthur si duhet dhe mjaftueshëm.