Në pushime me menstruacione

happy_couple_by_midziaPyetje:

Doktor,
Mund të duket një? pyetje për të qeshur, por unë do ta bëj. Kemi planifikuar një pushim jashtë vendit dhe sapo llogarita se tamam në kohën e pushimeve më bie të kem periodat. Kjo do të m’i prishë planet për banjat e detit dhe për seks. A ka ndonjë mënyrë të sigurtë për të ndryshuar ciklin tim?

Përgjigje:

Një pyetje shumë e mirë që me siguri është në mendjen e shumë grave….. Si mund të riskedohet koha e menstruacioneve kur ajo bije gjatë pushimeve?, natën tuaj të martesës? ose gjatë muajit të mjaltit?; më së fundi kur ju do të takoheni me dashnorin tuaj të largët e xh,? Cikli menstrual i gruas së shëndoshë mund të ndryshojë vetëm po qe se ajo është duke marrë pilula dhe i ka përdorur ato më pare për disa cikle. Se sa e lehtë është për një grua të manipulojë ciklin e saj varet nga pilula antikonceptive që ajo përdor. Disa pilula e bëjnë këtë më lehtë se të tjera. Të gjitha gratë që duan të riskedojnë ciklin e tyre menstrual duhet patjetër të konsultohen me mjekun e tyre ose gjynekologun.
Për të humbur një periodë të tërë:

Gratë që përdorin paketat me kontraceptivë 28-ditëshe.

Kur të arrini në fund të pilulave aktive hormonale në pako, filloni kompletin tjetër të pilulave aktive, kapërcejeni javën e pilulave inaktive (placebo)nga paketa e parë.

Gratë që përdorin paketa 21-ditëshe

Në vend që të shkoni nëpër javën pa pilula, filloni paketën tjetër me pilula aktive.

Përdorimi i vazhdueshëm i pilulave aktive sposton menstruacionet duke mos lejuar çlirimin e hormoneve. Ndodh që ky protokoll të mos garantojë totalisht. Ndonjëherë mund të vihen re disa pika gjaku.
Kjo procedurë e shtyrjes së periodave nuk duhet të bëhet vazhdimisht, por vetëm në raste të veçanta. Më së shumti? kjo procedurë mund të lejohet një cikël po, një cikël jo. Ky maksimum nuk është i rekomanduar dhe kërkon të rishikohet dhe të aprovohet pa tjetër nga doktori.
Në qoftë se ka kohë të mjaftueshme prej sot deri në pushimet e tua një opsion tjetër që mund të konsiderohet i përshtatshëm është Depo-Provera. Ky është një kontraceptiv? vetëm me progestine që administrohet çdo tre muaj si injeksion. Depo–Provera ndërpret ciklin menstrual, me tendencën t’i bëjë periodat e gruas më pak të rregullta. Shumë gra që e përdorin Depo-Proverën mund të gjakosen pak në intervalin midis dy periodave. Disa gra vazhdojnë të mos kenë perioda për një farë kohe edhe pas ndërprerjes së Depo-Proverës. Bisedo me doktorin për më shumë njohuri lidhur me Depo-Proverën..

Në qoftë se procedura e spostimit të periodave nuk është një opsion për ty,? mëso si bëhet seks gjatë periodave, mëso më shumë lidhur me notin dhe menstruacionin.

Pushime të gëzuara.