Shtatzenia e padeshiruar

Pyetje:
Pershendetje doktor. Te lutem me trego, cfare duhet ndermarre kunder shtatzanise se padeshirushme, a ka ndonje rrezik nga shtatzenia nese perdoret kondomi, dhe perpos mbrojtjes me kondom a egziston ndonje mundesi tjeter te mbrohemi,faleminderit.

Pergjigje:
Perdorimi i kondomit eshte menyra me e mire e mbrojtjes nga shtatzenia e padeshiruar dhe infeksionet seksualisht te transmetueshme. Kondomi eshte i sigurte ne 98 perqind te rasteve, sepse mund te cahet, mund te rreshkase gjate aktit seksual dhe kur nuk perdoret ne menyre konsistente dhe korrekte.
Per t’u siguruar edhe me mire nga shtatzenia e padeshiruar, eshte mire qe edhe vajza te perdore nje kontraceptiv. Sic u kam thene shume here, llojin e kontraceptivit e percakton doktori do te jete pill, kapuc ne qafe te mitres, diafragme ose paisje intrauterine.
Pra, kunder shtatzenise se padeshiruar, une keshilloj perdorimit e vazhdueshem te kondomit nga djali dhe nje kontraceptiv prej vajzes.
Paci fat dhe shendet
Doktori