A nglel shtatzënë me menstruacione?

Pyetje:
Doktor,
A ngel shtatzënë kur kryen marrëdhënie gjatë ciklit menstrual? Une bëra marrëdhënie me të dashurën time në ditën e katërt dhe të pestë të ciklit dhe të dyja herët marrëdhënia u krye e plotë. A ka rrezik që ajo të ketë ngelur shtatzënë?

Përgjigje:
Mundësia që një vajzë të mbetet shtatzënë kur bën seks të pa mbrojtur, si në rastin tuaj, ekziston, por shanset janë shumë të rralla.
Kur vajza është me menstruacionet dhe bën seks, kujdesi kundër sëmundjeve infektive seksuale duhet të jetë më i madh, sepse gjaku është ambjent shumë i mirë për rritjen e mikrobeve dhe infeksioni mund tëshkojë më lart në organet e brendshme gjenitale të vajzës. Seksi i pa mbrojtur ka dy të këqia a-shtatzëninë e padëshiruar dhe b-infeksionin seksualisht të transmetueshëm. Ti pyet per shtatzeni, kjo sic te thashe eshte e rralle, por nuk pyet per infeksione qe vajza mund t’i paguaje pasojat gjithë jetën deri në pamundësinë të bëjë fëmijë.
Bëni seks të mbrojtur, përdorni kondomin. “Ose seks më të sigurtë, ose hiç fare seks” Mbajeni mend mirë këtë porosi dhe zbatojeni.
Seksi është i bukur, i kënaqshëm dhe pa asnjë telash kur e bëni të sigurtë.
Uroj shëndet dhe fat
Doktori