Burri shikon filma pornografik dhe masturbon

PYETJE:

E nderuar redaksi! I nderuar Doktor! Më falni për shqetësimin, por kam një problem për të cilin vendosa t’u pyes pasi lexova shkrimin tuaj të fundit. Jam 34 vjeç, e martuar me një fëmijë. Kam marrëdhënie seksuale shumë të mira me burrin, pasionante dhe me shpeshtësi normale. Madje më thotë gjithmonë që e kënaq shumë në shtrat. Ndërkohë unë kam zbuluar se ai sheh foto pornografike dhe mastrurbon. Ndërkohë gjithçka shkonte shumë mirë edhe në plash, ku ai nuk ka patur mundësi të shikonte të tilla. Ju lutem doja të dija nëse kjo është normale. Ne kemi 10 vjet bashkë dhe e duam njeri-tjetrin. Jam e shqetësuar dhe nuk e di nese do marr përgjijge në gazetë. Faleminderit.

PËRGJIGJE:

përgjigjen, të cilës i referoheni edhe ju, unë i thosha burrit që më pyeste: “Ju nuk më thoni se si ndjehet gruaja ose partneria juaj me sjelljen tuaj?” Sot ti më pohon se ke zbuluar se ai sheh foto pornografike dhe masturbon, por kjo gjë nuk e prish jetën tuaj shumë të mirë seksuale…

Së pari dua të them se deri sa ti ke zbuluar se ai shikon pornografi dhe masturbon, do të thotë se ai e bën këtë fshehur. Pse të mos e bëjë në sy tënd bashkë me ty dhe të dy të vetë-masturboni nëse u pëlqen ose të bëni masturbacion reciprok të njeri tjetrit?. Si do që të jetë rëndësi ka fakti që ju të dy ndjeheni mirë dhe bëni jetë seksuale të kënaqëshme me njëri tjetrin, prej dhjetë vjetësh.

Kur unë them se pornografia që shihet vetëm, e distancon emocionalisht burrin nga gruaja dhe kjo nuk është një gjë e mirë për të dy, ky është një pohim i të gjithë seksologëve dhe seksterapistëve që e kanë studiuar problemin për shumë vjet dhe që janë mbështetur në anketime të shumta e të shumë njerëzve. Por nuk ka asnjë anketë dhe për asnjë problem të veçantë seksologjik që të gjithë njerzit të kenë mendim të njëjtë. Ka edhe mendime ndryshe, siç është ky që keni ju lidhur me pornografinë.

Aktiviteti seksual i njerzve është shumë divers. Variacioni është lezeti i jetës dhe pornografia mund të japë variacion. Por më duhet të them se kur pornografia është i vetmi “lezet” në marrëdhënien seksuale, kjo nuk është as krijuese as interesante.

Njerzit kur bëjnë seks janë shumë unikalë dhe origjinalë dhe nuk ka një mesatare. Rëndësi ka që ata të dy të merren vesh e të jenë dakort? për të gjitha gjërat që bëjnë. Kur bëjnë gjëra që e detyrojnë njerin partner të bëjë atë që nuk do, kjo është e dënueshme.

Në përgjigjen e më parëshme shkruaja: “ Ka gra që e pëlqejnë pornografinë, madje ka gra që u pëlqen kur burri, për eksitimin e tij seksual, është i lidhur në mënyrë obsesive tek interneti ose TV”. Këtë pohoni edhe ju. Por shtoja se ka edhe një problem tjetër lidhur me pornografinë: Ajo ashtu si dhe drogat, mund të bëhet një adiksion i vërtetë. Pornografia që fillon si një interesim natyral ose si një kuriozitet, shpejt bëhet një nevojë gjithnjë në rritje. Kjo do të bëjë që aq sa shikon tani të mos bëjë efekt më vonë. Do të kërkosh pornografi më të rëndë e më speciale dhe do të bëhesh një gjë pa vlerë që gjithmonë do të kërkosh më shumë. Kurrë nuk do të ngopesh. Do ta fusësh veten në rrezik. Do të kërkosh ta kesh pornografinë edhe në rrethana jo të përshtatshme. Do të harxhosh gjithnjë e më shumë kohë për pornografinë dhe këtë do ta marrësh nga koha që është e domosdoshme për marrëdhëniet dhe pjesë të tjera të rëndësishme të jetës. Do të ndjehesh i mërzitur kur do të jesh me partneren reale. Cdo gjë do të duket pa kuptim kur do ta krahasosh me pornografinë që pëlqen. Do të vijë një kohë që nuk do të arrish dot klimaksin, ose nuk do të jesh i aftë për seks pa ndihmën e pornografisë”

Ju të dy jeni të kënaqur me jetën tuaj seksuale kjo ka rëndësi. Pornografia nuk është gjë pa vlera. Për rolin e saj ka mendime të ndryshme. Rëndësi ka që njerzit të kënaqen me atë që bëjnë dhe shikojnë.

Kam një porosi për ju të dy. Lexojeni edhe njëherë me kujdes, të dy së bashku, përgjigjen time për pornografinë. Diskutoni dhe përsëri më shkruani unë prapë do të përgjigjem.

Uroj jetë të lumtur për ju të dy.